هیات امنا
جاودان یاد مهرداد قربانی سرابی، وکیل دادگستری
وکیل دادگستری | پهلون وکالت و عضو هیات امنای بنیاد حقوقی بهمن کشاورز از آغاز تاسیس تا ۱۶ مهرماه ۱۳۹۹
مهرداد قربانی سرابی، متولد سال ۱۳۴۴، محل تولد تهران، خیابان جمهوری. فارغ التحصیل رشته حقوق سال ۱۳۶۹ ازدانشگاه آزاد تهران مرکز. ورودی اولین آزمون کانون وکلای دادگستری در سال ۱۳۷۲. می فرمایند “افتخار آشنایی با استاد معظم شادروان بهمن کشاورز با آثار علمی ایشان همانند کتب سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت و دیکشنری حقوقی در سال ۱۳۶۷ بدست آمد. افتخار دیدار ایشان را در سال ۱۳۷۲ و در دادگستری داشتم و سعادت شاگردی در سال ۱۳۷۴ نصیب گردید. با درخواست اینجانب و سفارش دوست و سرور عزیزم جناب آقای سید رضا مهدوی نجم آبادی توفیق انجام وظایف کارآموزی نزد این عالم بزرگوار حاصل گردید. به راستی باید عرض کنم نقطه تحولی بزرگ در سرنوشت و زندگی بنده رقم خورد زیرا که سرور عالی مقام تنها استاد درس حقوق و فن وکالت نبودند. بلکه گفتنی است ایشان استاد مسلم اخلاق انسانی بودند. اگرچه در یادگیری شاگرد ضعیف و بی استعدادی بودم ولی به حق آنچه از اخلاق و کردار ایشان دیدم و شنیدم- یقین دارم تاکنون ندیده و نشنیده ام و در عمر باقی مانده هم نخواهم دید و شنید. فقدان ایشان را باور ندارم و همواره ایشان را ناظر اعمال و کردار و رفتار خود بعد از خداوند متعال می دانم. حال که موضوع را تا اینجا ادامه دادم شایسته است عرض کنم در آن ایام، کارآموزان وکالت می بایست تایید سه وکیل محترم دادگستری را برای قبول سرپرستی دوران کارآموزی اخذ می نمودند و با ارائه آن به مدیریت کانون، از بین سه وکیل بزرگوار یک وکیل معظم انتخاب می شدند. مشکل را به عرض شادروان استاد بهمن کشاورز رساندم. شخصا از اتاق خود خارج شدند. بنده در معیت ایشان به اتاق استاد عزیز جناب آقای محمدباقر میرسراجی رفتیم و از ایشان درخواست فرمودند به عنوان وکیل سرپرست نامه قبول سمت مرقوم فرمایند. ابتدا تصور کردم این محبت و مرحمت را در حق اینجانب نمودند. در طول ایام متوجه شدم جناب استاد بهمن کشاورز برای تمام مراجعین و بالاخص کارآموزان معزز و وکلای محترم دادگستری چنین می نمایند. این مرد بزرگ فراموش نمی شوند و تکرار نخواهند شد.
دکتر علیرضا آذربایجانی
عضو هیات امنا
علیرضا آذربایجانی، متولد فروردین ۱۳۴۲. اصفهان. دکترای حقوق خصوصی دانشگاه تهران .عضو هیات علمی دانشگاه تهران و وکیل دادگستری. می گویند “از سال ۱۳۶۵مقارن با افتتاح اولین دوره کارشناسی ارشد حقوق خصوصی در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی بعد از انقلاب فرهنگی ،افتخار حضور و شرکت در یک کلاس را در این دوره با دوست و استاد فقیدم بهمن کشاورز پیدا کردم .سی و سه سال رابطه مستمر که بخشی از آن حضور همزمان در دوره بیست و دوم هیات مدیره کانون وکلای مرکز بود را با ذکر اوصافی چون: وقار، مهر، ادب، تواضع، شرافت، علم، تجربه، اخلاق حرفه ای و مجموعه ای از کل بیان می نمایم که به قول حافظ شرح آن را مرغ سحر داند و بس. بزرگ مردی که برای من رفیق بود و برای جامعه حقوقی نماد وکالت وبیش از آنکه در سایه شغلش باشد ،منش بزرگوارانه اش در این سالها به فن و حرفه وکالت افتخار داد.برای این جمع به نمایندگی از مجموعه یارانش در تحقق ادامه راه و اهدافش آرزوی توفیق می نمایم.”
محمود آموزگار
عضو هیات امنا
محمود آموزگار، دانش آموخته رشته حقوق قضایى از دانشکده حقوق دانشگاه تهران وکیل دادگسترى و مشاورحقوقى
فعالیت در حوزه کتاب(نشر،کتاب فروشى و نمایندگى ناشران خارجى)از سال ١٣٧١
دبیر وعضو هیئت مدیره دوره دوازدهم اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران(ازسال ١٣٨٩ تا١٣٩٣)
عضو هیئت مدیره و رییس اتحادیه فوق الذکر(١٣٩٣ تا ١٣٩٧)دوره سیزدهم
عضو هیئت مدیره و نایب رییس اول اتحادیه از ١٣٩٧
آشنایى ایشان با زنده یاد بهمن کشاورز به ایام پس از انقلاب باز مى گردد و با اعاده وضعیت اداره کانون وکلا این رابطه عمیق تر شد و با اشتغال ایشان در مدیریت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران ،باتوجه به اینکه مرحوم بهمن کشاورز هم به جهت فعالیت نشر عضو اتحادیه شده بودند ،طرف مشورت اتحادیه در رفع مسائل و مشکلات بودند.
کاملیا افراخته
موسس | عضو هیات امنا
کاملیا افراخته، همسر بهمن کشاورز، در سال ۱۳۴۹ در محل کارشان با استاد بهمن کشاورز آشنا شدند. شانزدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۰، روزی که استاد بهمن کشاورز سوگند وکالت را ادا کردند با یکدیگر ازدواج کردند. درباره ایشان می گفتند “همسرم وکیل نیست اما وکیل ساز است.” ثمره نیم قرن زندگی شان با هم یادهایی است عاشقانه و دو فرزند که هر دو وکیل هستند و همکار پدر. یادهایی که حفظشان سبب شد با گام هایی استوار در راه تاسیس بنیاد حقوقی بهمن کشاورز گام های نخستین را بردارند.
عمادالدین باقی
عضو هیات امنا
عمادالدین باقی، دانش آموخته حوزه و از شاگردان آیت الله العظمی منتظری و نیز کارشناس ارشد جامعه شناسی از دانشگاه علامه طباطبایی که پس از اعمال (۱۳۶۷ تا ۱۳۷۴) از تدریس منع شد و از آن پس با سخنرانی در دانشگاه و با عضویت در شورای مدیریت گروه دین انجمن جامعه شناسی ایران در حاشیه دانشگاه ماند.
ضمن همکاری قلمی و فعالیت مطبوعاتی از سال ۱۳۶۲ به بعد با روزنامه ها و مجلات و فصلنامه ها، حرفه اصلی اش پژوهشگری و نویسندگی بوده و ۲۷ اثر در زمینه های تاریخ، جامعه شناسی و دین منتشر کرده است که بر آیند این گرایش های سه گانه ( فقه حقوقی- تاریخ و جامعه شناسی دین) در تمرکز بر مباحث حقوق بشری در ۱۵ سال اخیر ترکیب شده اند.
از جمله آثار منتشر شده وی عبارتند از: در شناخت حزب قاعدین زمان (۱۳۶۲)، کاوشی درباره روحانیت (۱۳۶۴) که در کتاب اخیر توسط خود وی مورد نقدهای متعدد قرار گرفته اند، بررسی انقلاب ایران (۱۳۷۰ و ۱۳۸۲)، تولد یک انقلاب (۱۳۸۲)، جنبش دانشجویی ایران (۱۳۷۶ و ۱۳۸۲)، حقوق مخالفان (۱۳۸۱)، گفتمان های دینی معاصر (۱۳۸۲)، روحانیت و قدرت (۱۳۸۳ و ۸۴)، فلسفه اجتماعی و سیاسی آیت الله منتظری (۱۳۹۲)، دنیای بسته (جامعه شناسی و روانشناسی زندان از درون) (۱۳۹۴). برخی آثار وی نیز به عربی و انگلیسی ترجمه و منتشر شده اند مانند جامعه شناسی کوفه و قیام امام حسین (در لبنان)، حق حیات جلد ۱ و ۲ (به عربی در مصر و انگلیسی توسط عفو بین الملل) وی همچنین مشاور و نویسنده دانشنامه فرهنگ مردم و نیز از نویسندگان دایره المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه فرهنگ معاصر و برخی دانشنامه های دیگر است.
درباره استاد بهمن کشاورز می گویند “نکته ای که در ارتباط با استاد کشاورز باید بیفزایم این است که بجز عهده دار بودن وکالت من و اقای قوچانی در یکی از پرونده های سیاسی وقتی درسال ۱۳۸۲ از ایشان برای عضویت در هیات امنای انجمن دفاع از حقوق زندانیان دعوت کردم با میل وافر استقبال کردند و از دقیق ترین و منظم ترین افراد بودند و پس از تعطیلی انجمن در پی حوادث ناگوار سال ۸۸ نیز هر پرونده ای به ایشان ارجاع شد با جدیت برعهده گرفتند و افزون بر نوشته های فراوان در دفاع از حقوق شهروندان در عمل نیز فعال بودند.”
دکتر مرتضی شهبازی نیا
عضو هیات امنا
مرتضی شهبازی نیا، متولد شهریورماه سال ۱۳۴۸. ایلام. دکترای حقوق خصوصی دانشگاه تربیت مدرس . رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران استاد دانشگاه و رئیس دانشکدهٔ حقوق دانشگاه تربیت مدرس میباشد .از سوابق علمی و اجرایی وی میتوان به مدیر کل حقوقی و سرپرست اداره کل امور مجلس وزارت علوم، مدیرکل قوانین و مقررات سازمان تأمین اجتماعی، رئیس مرکز تحقیقات شورای نگهبان، عضویت در هیئت مدیرهٔ کانون وکلای دادگستری مرکز اشاره کرد.
محمد شیوائی کجوری
مدیر عامل | عضو هیات امنا
محمد شیوائی کجوری، متولد سال ١٣۵۶، وکیل دادگسترى ، داراى دانشنامه کارشناسى حقوق و کارشناسى ارشد حقوق مالکیت فکرى با سابقه ١۴ سال فعالیت صنفى در کمیسیون هاى تخصصى کانون هاى وکلاى دادگسترى اصفهان و مرکز همچنین اتحادیه سراسرى کانون هاى وکلاى دادگسترى ایران در حوزه روابط عمومى و امور رفاهى ، سابقه عضویت در انجمن روابط عمومى ایران و یک دهه سابقه مدیریت حقوقى شرکت هاى دولتى. از سال ١٣٧۶ با استاد فقید جناب بهمن کشاورز آشنا شده و پس از آن در امور حرفه اى و صنفى وکالت تحت تعالیم ایشان فعالیت کرده است . افتخار زندگى اش را تحصیل در رشته حقوق، ورود به حرفه وکالت و فعالیت در این حرفه تحت تعلیمات استاد کشاورز مى داند . هدف خود را حفظ استقلال کانون وکلا و ارزش هاى این حرفه با پاسدارى از اخلاق حرفه اى، بر اساس آموخته هاى خود در محضر جناب کشاورز و تلاش براى گام نهادن در مسیر زنده نگاه داشتن نام و مکتب استاد کشاورز ترسیم مى نماید.
پروفسور داریوش فرهود
عضو هیات امنا
جناب آقای پرفسور داریوش فرهود که خود را “یار دارالفنونی بهمن” می خوانند می فرمایند: “من در چهارم فروردین ماه ۱۳۱۷، در یک خانواده فرهنگی، در تهران متولد شدم. تحصیلات ابتدایی خود را به دلیل ماموریت زنده یاد پدر، در خوزستان (هفتگل و مسجدسلیمان) سپری کردم. تحصیلات متوسطه من از دبیرستان ماندگار رهنما آغاز شد.
در سال های ۱۳۳۲ و ۱۳۳۳ کلاس دهم و یازدهم طبیعی را در دبیرستان دارالفنون (درواقع اولین دانشگاه نوین ایران) گذراندم و بالاخره در سال ۱۳۳۴ از دبیرستان ماندگار البرز فارغ التحصیل رشته طبیعی شدم. در سال ۱۳۳۵ به مدت یک سال در دبیرستان هدف رشته ششم ریاضی را گذراندم.
در آذر ماه ۱۳۳۶ (دسامبر ۱۹۷۵) برای تحصیل، عازم آلمان شدم و پس از شانزده سال، با پایان تحصیلات در رشته های پزشکی و همچنین انسان شناسی و ژنتیک، در اردیبهشت ماه ۱۳۵۱ به میهن عزیزم بازگشتم و به عنوان استاد و صاحب کرسی و مدیر اولین گروه آموزشی و پژوهشی ژنتیک در ایران، در دانشکده بهداشت دانشگاه تهران، مشغول به خدمت شدم.
در سال ۱۳۹۶، به دعوت آقایان حافظی و باصری که از بنیانگذاران گردهم آیی های فارغ التحصیلان دارالفنون هستند، برای سخنرانی به دارالفنون ماندگار، این گهواره دانش و معرفت و خدمتگذاری، یادگار امیرکبیر، دعوت شدم.
چه دیر ایشان را پیدا کردم و چه زود از دست دادم. او برای من یک دولت مستعجل بود. انسان، گاهی با افرادی آشنا می شود که گویی سال هاست آن ها را می شناسد و به سرعت و به شدت به آن ها دل می بندد.
آخرین دیدار ما در مراسم نمادین نواختن زنگ مهرماه ۱۳۹۷ در دارالفنون بود.
البته من از سال ها پیش با نوشته های روشنگرانه و حق طلبانه ایشان در روزنامه ها، آشنایی داشتم و ایشان را ندیده می ستودم و لذت می بردم.
آخرین نوشته ایشان روز سه شنبه سوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در مورد “تبعات سیل بر زندگی مردم از منظر حقوقی”، درست در روز درگذشت این حقوق دان جاویدان، در روزنامه شرق منتشر شد. از آن روز، هربار که به مطب خود در بلوار (بهمن) کشاورز می روم به یاد او هستم.
همه کسانی که در مراسم ختم این زنده یاد در مسجد نور شرکت کرده بودند، متوجه عظمت و محبوبیت او شدند.
در غربت مرگ بیم تنهایی نیست یاران عزیز آن طرف بیشترند
داریوش فرهود (یار دارالفنونی بهمن)
فریده غیرت
عضو هیات امنا
فریده غیرت، متولد ۱۳۲۱ فارغ التحصیل حقوق از دانشکده حقوق دانشگاه تهران در سال۱۳۴۴٫ اخذ پروانه وکالت در سال ۱۳۴۸ و اشتغال به وکالت تاکنون. در سنوات گذشته مشاور حقوقی وزارت بهداری و سپس مشاور حقوقی وزارت صنایع و مشاور حقوقی سازمان زنان و مشاور حقوقی سازمان گسترش بوده و از سال ۵۰ با اداره معاضدت و پس از آن دادسرای کانون وکلای دادگستری همکاری مستمر داشته اند. دو دوره عضو هیات مدیره ویک دوره نایب ریس کانون وکلا بوده ومدت ۷ سال مسولیت یکی از شعب دادگاه انتظامی کانون وکلا را به عهده داشته اند. می گویند “درهمه این سال ها که با مرحوم کشاورز آشنا شده بودم روش صحیح و عملکرد ایشان را تایید می کردم و ایشان را به عنوان الگویی ارزنده قبول داشتم. اکنون نیز به پاس قدر دانی از این بزرگمرد با تمام توان در خدمت بنیاد حقوقی بهمن کشاورز هستم.”
شهربانو بهارک کشاورز
موسس | عضو هیات امنا
شهربانو بهارک کشاورز، متولد ۱۳۵۱ و فرزند بهمن کشاورز لیسانس حقوق قضائی را از دانشگاه تهران و فوق لیسانس حقوق بین الملل را از دانشگاه آزاد و فوق لیسانس حقوق تطبیقی را از دانشگاه پیس در آمریکا گرفته است. او وکیل پایه یک دادگستری، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و کانون وکلای نیویورک است. دوره کارآموزی وکالت را نزد پدر گذرانده و از آغاز دوره کارآموزی زیر یک سقف و در محضرش نه فقط درس حقوق که درس زندگی آموخته. افتخارش فرزند او بودن است و والاترین هدف زندگیش حفظ یادگارهای پدر و گسترش مکتبی که او پایه گذارد، در بنیاد حقوقی بهمن کشاورز.
کریم کشاورز
موسس | عضو هیات امنا
کریم کشاورز، متولد ۱۳۵۵ وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس رسمی دادگستری، متخصص حقوق مالکیتهای فکری و عضو پیشین کمیسیونهای تخصصی کانون وکلای دادگستری مرکز و مدیر مسوول انتشارات کشاورز می باشد.ایشان فرزند و کارآموز جناب بهمن کشاورز بوده و از بدو فعالیتهای حرفه ای تحت تعلیم استاد بوده و در امور حرفه ای با یکدیگر همکاری مستمر داشته اند.
علی مانی فر
عضو هیات امنا
جناب آقای علی مانی فر، متولد هشتم بهمن یکهزارسیصد و بیست و چهار شمسی شهرستان قزوین هستند. ایشان مدت ۳۱ سال سابقه خدمت معلمی درآموزش وپرورش دارند.
ازسال ۱۳۷۱ به عنوان کارآموز وکالت دادگستری مشغول شدند و درباره آشنایی با جناب بهمن کشاورز و سابقه همکاری و همینطور عضویت در بنیاد حقوقی بهمن کشاورز اظهار می کنند: «از بدو ورود به دوره کارآموزی افتخار شاگردی استاد فرهیخته و عظیم الشان مرحوم بهمن کشاورز را داشتم.بنا به دستورمعظم له در دو دوره ریاست ایشان در کانون وکلای مرکز به سمت مدیر داخلی همکاری میکردم و از بدو تاسیس اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) ازسال ۱۳۸۲ تا پایان آخرین دوره ریاست ایشان به عنوان هماهنگ کننده و مشاور اداری افتخار خدمتگزاری اسکودا را داشتم. در۲۷ سال همجلیسی با این عزیز ازدست رفته فضایل اخلاقی وعلمی بسیار آموختم . صداقت، گذشت، صبر و شکیبایی، فروتنی، اخلاق حسنه و بزرگواری استاد که همه دوستان و آشنایان و همکاران بر این صفات پسندیده استاد اذعان داشتند در کلام نمی گنجد. خداوند متعال را شاکرم که توفیق خدمتگزاری در بنیاد حقوقی این رادمرد تاریخ وکالت را در جمع افاضل و بزرگان به این حقیر عنایت فرمود.»
نسرین مصفا
عضو هیات امنا
دکتر نسرین مصفا، استاد تمام گروه روابط بینالملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، و محقق سیاست تطبیقی، سازمانهای بینالمللی، حقوق بشر و مطالعات صلح است. وی در حال حاضر، معاونت اداری-مالی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و ریاست انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد را بر عهده دارد. علاوه بر عضویت در هیئت تحریریه های فصلنامه های داخلی و خارجی، وی سردبیر «فصلنامه ایرانی سازمان های بین المللی است. دارای گواهینامه نامههای عالی بینالمللی حقوق بینالملل، حقوق بشردوستانه بینالمللی، حقوق انسانی زن و حقوق و روابط بینالملل است. تدریس و پژوهش در دانشگاههای ناتینگهام، آکسفورد و اسکس و صلح ملل متحد از جمله سوابق وی است. از وی تالیفات متعدد فارسی و انگلیسی، اعم از کتب و مقاله، در زمینههای سازمانهای بینالمللی، سازمان ملل متحد، صلح و همکاریهای بینالمللی، حقوق کودک، حقوق زن و حقوق افراد دارای معلولیت به چاپ رسیده که برخی نیز به زبانهایی مانند عربی ترجمه شده است. پیشتر، رئیس مرکز مطالعات عالی بینالمللی و مرکز مطالعات حقوق بشر دانشگاه تهران، و انجمن ایرانی مطالعات زنان بوده و مدیریت ملی طرحهای بینالمللی مختلفی را در زمینههایی همچون حقوق بشر و بشردوستانه و کمکهای بشردوستانه درخاورمیانه بر عهده داشته است.
ایشان سابقه آشنایی با جناب بهمن کشاورز را اوایل دهه هشتاد و برگزاری همایش دریای خزر و هم چنین جلسات کانون وکلا در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بیان می کنند و می فرمایند: « پس از آن، در دوره اجرای طرح حقوق بشر، که کانون وکلا یکی از شرکای اجرای طرح بود، از همکاری مجدانه و بزرگوارانه ایشان برخوردار بودیم و آموخته های بسیاری از ایشان دارم. زمانی که مسئولیت انجمن ایرانی مطالعات زنان را به عهده داشتم، از ایشان برای نشستی پیرامون نقش بانوان وکیل در حمایت از زنان دعوت به عمل آوردیم که با رویی گشاده و کریمانه، دعوت آن انجمن تازهتاسیس را قبول کردند و سخنرانی ارزنده و به یادماندنی ایراد فرمودند. از نعمت توجه ومرحمت مشفقانه استاد همواره برخورداربودم» . به اعتقاد سرکار خانم دکتر مصفا تاسیس بنیاد استاد بهمن کشاورز از سوی خانواده ایشان و با همراهی جمعی از دوستان و علاقهمندان ترویج سنت حسنه ادامه راه کسانی است که عمر خود را وقف خدمت به جامعه کردهاند و از طریق تشکیل چنین نهادهای علمی و انسانی، افکار و افعال آنان ترویج و استمرار خواهد یافت.
سعید ملک زاده
عضو هیات امنا
سعید ملکزاده میگوید از اولین لحظه ورود به دانشکده حقوق دانشگاه تهران در مهرماه سال ۱۳۴۳، نگاه نافذ «بهمن کشاورز» او را همچون ذرهای جذب کرده و در کنار خود نشانده و در مدت ۵۵ سال همواره افتخار دوستی، برادری و شاگردی او را داشته و در کنار او درس زندگی، درس سربازی و جانبازی، درس عاشق شدن، درس سوختن، خاکستر شدن و بر باد رفتن و درس ملامت کشیدن و خوش بودن و نرنجیدن را آموخته است.
او میگوید در تمامی این ۵۵ سال ما دو نفر معشوق مشترکی داشتهایم. عشق به میهن عزیزمان ایران و مردم شرافتمند آن لحظه به لحظه موجبات تحکیم عنایت ایشان و ارادت بنده را فراهم آورده است.
سعید ملکزاده میگوید وظیفه خود میدانم از زحمات و فداکاریهای همسر بزرگوار استاد بهمن کشاورز، سرکار خانم «کاملیا افراخته» تشکر و قدردانی کنم. این بانوی با کفایت و درایت با تلاشهای شبانه روزی و با نظم و انضباط خاص خود کانون خانواده را به دانشگاهی مبدل ساخت که دانشآموختگانش استاد بهمن کشاورز و فرزندان دانشمند و برومندشان خانم «شهربانو بهارک کشاورز» و آقای «کریم کشاورز» بوده و اظهار امیدواری کرده است که با تأسیس «بنیاد حقوقی بهمن کشاورز» این راه مقدس ادامه یابد.
صدیقه نعیمیان
عضو هیات امنا
صدیقه نعیمیان، متولد ۱۳۳۹ لیسانس حقوق قضائی از دانشگاه ملی و فوق لیسانس حقوق خصوصی از دانشگاه آزاد تهران. وکیل دادگستری و کارشناس رسمی دادگستری در رشته ثبت شرکتها و علائم و اختراعات. می فرمایند “از سال ۱۳۶۹ خداوند متعال افتخار آشنایی و شاگردی استاد بهمن کشاورز را به من عنایت فرمود و دست تقدیر مرا بر مکتب پر مهر ایشان نشاند . امیدوارم پروردگار یکتا، توفیق حفظ مرام و مکتب استاد بهمن کشاورز را به حقیر نیز عطا فرماید.”